Antiblafband blogpost deel 1

Wanneer en waarom een Anti Blafband ?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen om je in te lezen over het onderwerp ‘Anti Blafband’.
Misschien heb je al jaren een trouwe viervoeter en ben je al bekend met een Anti Blafband. Maar het kan ook zomaar zijn dat je onlangs een schitterende hond hebt uitgezocht, en dat je er nu achter komt dat hij of zij wel érg veel blaft.
Het feit dat er een breed assortiment aan Anti Blafbanden is geeft al aan dat dit een veelvoorkomend probleem is.

Je hond uitlaten

Het ene moment laat je rustig je hond uit, en het andere moment begint hij onophoudelijk te blaffen. Bijvoorbeeld wanneer je een andere hond tegenkomt. Gebeurt dit een paar keer, dan is het uitlaten al een stuk minder ontspannen en pas je rondje aan om maar geen andere honden tegen te komen.

Weggaan van huis

Ook bij het verlaten van je huis voelt je hond dit haarfijn aan. Als je je jas aantrekt begint het soms al. Erg onprettig. Niet zelden hebben ook je buren hier last van. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat je er helemaal geen invloed op hebt als je niet thuis bent.

Onnodig blaffen in huis

Maar ook wanneer je gewoon thuis bent blaft een hond regelmatig voor niets. Denk aan voorbij wandelende mensen, met of zonder hond. Een luchtballon, een passerende auto of misschien wel andere huisdieren in huis.

Dé reden voor een Antiblafband

We hebben zomaar wat situaties geschetst waarbij je hond onnodig blaft. Bij deze drie beschreven situaties is een Antiblafband zeker een aanwinst. Er zijn genoeg redenen waarom je hond wel zou mogen of moeten blaffen, we maken echter onderscheid tussen gewenst en ongewenst geblaf.

In de volgende blog deel 2 zullen we ingaan op de verschillende soorten Anti Blafbanden